30 poze   51418 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 November 2010

Program de iarna profilactic curativ

PROGRAMUL PRINCIPALELOR ACTIUNI PROFILACTICO-CURATIVE
EFECTUATE IARNA ÎN ADAPOSTURILE DE PORUMBEI
Columbofilii stiu ca pâna la sfârsitul lunii februarie, absolut tot efectivul de porumbei, fie ca sunt porumbei calatori, de ornament, sau de carne, trebuie vaccinat contra paramixovirozei, boala virala, incurabila, care produce o mortalitate extrem de mare. Eventualii supravietuitori (foarte rari dealtfel) ramân toata viata cu sechele nervoase.

Detalii

Pentru inducerea unui raspuns imun de calitate, consecutiv vaccinarii contra paramixovirozei (si nu numai) porumbeii trebuie sa fie într-o stare perfecta de sanatate. Asfel, anterior vaccinarii, tot efectivul de pasari va fi tratat contra parazitilor interni, în special contra trichomonozei cu FLAGELSTOP pulbere hidrosolubila, contra eimeriozelor (coccidioza) cu AMPROLIUM pulbere hidrosolubila, contra nematodozelor (limbrici si capillaria) si a cestodozelor (tenii), cu ROMBENDAZOL F comprimate: parazitozele externe (paduchi, capuse, etc) se combat prin pulberizari individuale cu ROMPARATOX pulbere insecticida, iar în acelas timp se deparaziteaza si adapostul (voliera) cu o solutie de ROMPARASECT.
În scopul decelarii eventualelor infectii cu Salmonella, E.coli, Pseudomonas spp, columbofilii se vor adresa laboratoarelor de bacteriologie – diagnostic, specializate în patologia aviara, care prin examene de specialitate pot evidentia de timpuriu infectiile cu germeni patogeni, iar prin antibiogramele efectuate, evidentiaza exact la ce antibiotic este sensibil respectivul germen patogen si tratamentul acesteia.
Dupa efectuarea unui tratament cu antibiotice, pentru refacerea florei intestinale, este obligatorie administrarea de VITA B COMPLEX si TONDIGEST (amestec de extracte din plante), sirop ce stimuleaza apetitul si motilitatea intestinala.
Cu 2 zile înainte de orice vaccinare si 2-3 zile dupa vaccinare, se administreaza polivitamine (spre exemplu COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL).
În profilaxia paramixovirozei, se utilizeaza vaccinul inactivat uleios monovalent PARAMIXOVACOL, injectat individual, subcutanat, 0,2 ml/porumbel.
În viitorul apropiat, firma ROMVAC COMPANY va scoate pe piata un vaccin apos, monovalent, contra paramixovirozei si un vaccin inactivat bivalent, apos, contra paramixovirozei si salmonelozei porumbeilor, raspunzând asfel cerintelor numerosilor columbofili din România.
Saptamânal se vor executa actiuni de igienizare a adaposturilor, prin curatenia mecanica (eliminarea) dejectiilor si prin dezinfectie profilactica cu DECONTAMINOL solutie 0,5% pulverizat uniform, în adaposturi, dezinfectant cu actiune bactericida (activ pe Salmonella, E.coli, etc), virucida (activ pe paramixovirusuri, poxvirusuri) si fungicida (activ pe Candida, Aspergillus, etc).
TRATAMENTE PROFILACTICE EFECTUATE
LA PORUMBEI IARNA CU MEDICAMENTE ROMVAC
Dr.Tudoran 0723.610.322 (diagnostic.romvac@yahoo.com)

ZIUA 1,2,3 (4) – COMBATEREA TRICHOMONOZEI
se efectueaza cu produsul (medicamentul) FLAGELSTOP pulbere (masal) sau COLUMBOVIOFORT (individual).
Doza: FLAGELSTOP (10g / 40 porumbei/zi) sau COLUMBOVIOFORT (2 cpr/zi)
ZIUA 5,6 – VITAMINOTERAPIE
- se efectueaza cu produsul (medicamentul)COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL PENTRU PORUMBEI
- Doza: 20 picaturi /l itru apa / zi sau 1 picatura / porumbel / zi.
ZIUA 7,8 9,10
- COMBATEREA COCCIDIOZEI
- se efectueaza cu produsul (medicamentul)AMPROLIUM 20%
- Doza 2g / litru apa /zi.
ZIUA 11 – VITAMINOTERAPIE
- se efectueaza cu produsul (medicamentul))COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL PENTRU PORUMBEI
- Doza: 20 picaturi /l itru apa / zi sau 1 picatura / porumbel / zi.
ZIUA 12,13,14 (15) – COMBATEREA SALMONELOZEI, COLIBACILOZEI, MICOPLASMOZEI, STAFILOCOCIEI (de preferat în urma unei antibiograme)
- se efectueaza cu produsul (medicamentul) ENROFLOXAROM(2ml / litru apa / zi) + TUSIFUG (1ml / 10 porumbei /zi)., DOXICICLINA (2-3g-litru apa pe zi), LINCOSPECTROM.
- Doza: conform instructiunilor
ZIUA 16,17 – VITAMINOTERAPIE + REFACEREA FLOREI INTESTINALE
- se efectueaza cu produsul (medicamentul) COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL PENTRU PORUMBEI + VITAPREMIX BIOMOS
- Doza 5g / kg boabe umectate in prealabil cu KEFIR(Iaurt)
ZIUA 18 – DEPARAZITARE INTERNA + EXTERNA*Simultan parazitii interni+EXTERNI
- se efectueaza cu produsul (medicamentul) ROMBENDAZOL SUPER(1 blister de 10 cp. ajnge pt 40 pina la 50 porumbei)
- Doza.1/4 cpr / zi,individual sau pisate si amestecate pe boabe,in prealabil umectate cu iaurt
ZIUA 19,20,21 (22) – VITAMINA “E” + SELENIU (pentru pregatirea si stimularea organisnului înainte si dupa vaccinare)
- se efectueaza cu produsul (medicamentul) VITAMINA E
- Doza.1-2 ml / litru apa / zi.
ZIUA 21 – VACCINAREA CONTRA PARAMIXOVIROZEI(+Salmonelozei,in viitor)
- se efectueaza cu vaccin PARAMIXOVACOL(sau,in viitor cu vaccinul MIXT,APOS contra paramixovirozei+salmonelozei-COLUMBOPOLIVAC )
- Doza 0,2ml / porumbel, subcutan
SI IN APRILIE,CONTRA DIFTEROVARIOLEI( se efectueaza cu vaccin ROMPORPOX)



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.